Rate this post

10.11.2017: Leti so sedaj vidni tudi na uradni spletni strani letališča Dusseldorf – LINK

9.11.2017: Med iskanjem ugodnih vozovnic smo zasledili direktne lete z Brnika v Dusseldorf s prevoznikom Eurowings! Se nam morda končno obetajo leti tega prevoznika z ljubljanskega letališča, kot se je že kar nekaj časa namigovalo?

V sistemu najdemo lete od januarja do marca 2018, opravljeni pa naj bi bili trikrat tedensko (ponedeljek, petek in nedelja). Trenutni agencije in spletni iskalniki ponujajo le lete v poslovnem (business) razredu, zato so cene ustrezno zelo visoke – primer:

Ljubljana – Dusseldorf z Eurowings

Glede na trenutno razpoložljive podatke naj bi leti potekali 3x tedensko po naslednjem razporedu:

ob ponedeljkih in petkih:

  • Dusseldorf 11:40 – Ljubljana 13:15
  • Ljubljana 13:50 – Dusseldorf 15:25

ter ob nedeljah:

  • Dusseldorf 10:15 – Ljubljana 11:50
  • Ljubljana 12:20- Dusseldorf 14:00

Leteli naj bi z Airbusom A319

Gre morda za napako v sistemu, ali pa je prevoznik dejansko že začel vnašati lete v rezervacijske sisteme? S tem vprašanjem smo se obrnili tudi direktno na prevoznika, od koder smo dobili odgovor: “da v tem trenutku ne ponujajo letalske povezave Ljubljana – Dusseldorf”. Ali to pomeni, da je vse skupaj le napaka v sistemu ali pa družba nove linije še ne želi/ne sme javno razkriti pa se bo videlo v naslednjih dneh.

Zakaj bi bil prevoznik zanimiv za slovenske popotnike?

Prevoznik Eurowings je nemška nizkocenovna podružnica letalske družbe Lufthansa, ki opravlja poceni lete na številne bolj oddaljene evropske destinacije (več Kanarskih otokov, Madeira, Islandija…), v Maroko, poleg tega pa že na kar veliko čezoceanskih destinacij – npr. na Kubo, v Dominikansko republiko, Florido,… Z novimi leti bi torej potniki z brniškega letališča pridobili dobrega prevoznika z dodobra razvejano mrežo poletov. Upamo, da pri zgornjem namigu torej ne gre samo za napake v sistemu!

 

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.