Rate this post

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana bo dobilo nov potniški terminal!

Na današnji tiskovni konferenci je poslovni direktor Zmago Skobir napovedal gradnjo novega potniškega terminala v okvirni velikosti 8700m2. Vrednost investicije je ocenjena na 16 milijonov evrov, zgrajen pa naj bi bil do začetka poletne sezone leta 2020. Trenutni potniški terminal omogoča pretok 500 potnikov na uro, z dodanim novim delom pa naj bi se zmogljivost dvignila na 1280 potnikov na uro. Obstoječi potniški terminal bo delno ostal v uporabi, lastnik pa bo tako skupaj z novim terminalom lažje ločeval potnike rednih, nizkocenovnih in čarterskih poletov.

Nov terminal, ki bo povezan s starejšim delom, bo v hali za odhode imel 22 check-in okencev (zdaj 14), za pregled potnikov pa bo na voljo 5 varnostnih linij. Zgrajen bo tudi nov poslovni salon.  Nov Terminal na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana bo lahko sprejel od 2,5 do 3 milijone potnikov letno. V primeru večje rasti števila potnikov bo k novemu terminalu možno dograditi še več površin za odpravljanje potnikov, prav tako pa naj bi bilo možno dograditi aviomostove, ki jih zaenkrat še ni v načrtu. Letos jeseni pa naj bi se na Letališču Ljubljana začela tudi obširnejša prenova starega terminala z vgraditvijo novejših tehnologij.

Poleg naznanitve gradnje novega terminala so na današnji tiskovni konferenci naznanili tudi blagovne znamke in logotipa – Aerodrom Ljubljana se je preimenoval v Fraport Slovenija. Stvarno ime za letališče (Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana) ostaja nespremenjeno.

Še ena dobra novica – poleg letos že najavljenega novega prevoznika (Dniproavia) naj bi letos v Ljubljano začel leteti še en prevoznik. Upajmo na čim boljše novice!

Vir: Exyuaviation.com in Finance.si

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.