Dostop

Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana leži 25km severno od Ljubljane in 10km južno od Kranja*.

Z avtomobilom:

Dostop do letališča je enostaven: gorenjsko avtocesto A2 Ljubljana – Kranj zapustite na izvozu Spodnji Brnik, od koder vožnjo nadaljujete do regionalne ceste Mengeš – Kranj (104). Na križišču izvozne ceste z avtoceste in regionalne ceste 104 zavijete desno proti Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (LJU).

Z javnim prevozom:

Z ljubljanske avtobusne postaje proti Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana vozi lokalni avtobus z odhodom vsako uro. Nekajkrat dnevno med centrom mesta in letališčem vozi tudi direktni avtobus, ki nadaljuje vožnjo proti Avstriji.

S shuttle prevozniki:

Na Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana se lahko odpravite tudi s “shuttle” ponudniki. Cene ponudnikov so nekoliko višje (od 7€ naprej), kot če bi potovali z rednim regionalnim avtobusom, vendar so lahko čakalni časi nekoliko krajši. Ponudniki shuttle prevozov na ljubljansko letališče so npr. GoOpti, Markun, VamoTamo, MNJ Shuttle, ZUP Prevozi, Point2Point…

Taksi: 

Prevoze med ljubljanskim letališčem in okoliškimi kraji ponuja več različnih prevoznikov, ki so potnikom na razpolago ob izhodu iz letališke stavbe.

Osebna izkaznica Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana:

Aerodrom Ljubljana, d.o.o., Zg. Brnik 130a, SI-4210 Brnik-aerodrom

Informacije za potnike: +386 4 20 61 981 | E-naslov: info@lju-airport.si

*Stran bomo tekom obratovanja še posodabljali in nanjo dodajali nove uporabne informacije.