Rate this post

12.5.2020: Z 12.5.2020 je Vlada RS umaknila ukrepe, ki so omejevali zračne prevoze v Sloveniji. Vsa letališča v Sloveniji so torej ponovno (lahko) odprta, omejitev pa je umaknjena za mednarodne zračne prevoze, tako iz EU, kot tudi iz tretjih držav.

Ukrep sicer ne pomeni takojšnjega okrevanja letalskega prevoza, saj prevozniki sami določajo, kdaj bodo ponovno začeli leteti na določene destinacije. Lufthansa naj bi storitve v slovenski prestolnici ponovno začela opravljati prihodnji mesec, Air Serbia pa bo junija ponovno uvedla lete med Beogradom in Ljubljano, a z zmanjšano frekvenco. Nizkocenovnik EasyJet bo svoje linije postopoma obujal v naslednjem mesecu, Turkish Airlines prav tako. Finnair je v juniju ne bo letel med Helsinki in Ljubljano, medtem ko je British Airways preložila lete v London (Heathrow) z 22. maja na 1. julij. V juniju se pričakuje tudi lete z družbami Swiss International Air Lines (Zürich), Brussels Airlines (Bruselj) in Wizz Air (Charleroi). Fraport je v pogovoru z vsemi družbami, ki so pred začetkom epidemije letele z Brnika, njihove odgovore pa pričakujejo najkasneje v tednu ali dveh.

O odpiranju novih povezav z ljubljanskega letališča vas bomo seveda obveščali tudi na naši spletni strani. Na TEJ POVEZAVI najdete celotno tabelo direktnih povezav in informacije o tem, kdaj se trenutno pričakuje ponovna vzpostavitev letov.

Aktualni status povezav iz Brnika

15.3.2020:

 URGENTNA INFORMACIJA

V torek se zapira ljubljansko letališče! Slovenija bo v celoti prekinila letalski promet s svetom. Informacijo je pravkar podal vladni krizni štab za spopadanje z izbruhom koronavirusa.

 

1 komentar

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.