3/5 - (2 votes)

Prevoznik Easyjet bo lete preusmeril na novo letališče v Berlinu – Brandenburg!

Zanimivo in novo v evropskem letalstvu – po skoraj 10-letni zamudi se v Berlinu odpira letališče Berlin Brandenburg! Letališče se nahaja na južnem delu trenutno še obratujočega letališča Schoenefeld. Otvoritev tega novega letališča je bila predvidena že za oktober 2009, a so mnoge afere, težave pri načrtovanju in korupcija (vse skupaj zelo netipično za Nemčijo), odprtje letališča potisnile vse do jeseni 2020 (če tokrat ne bo ponovnega podaljšanja zaradi koronavirusa). Prevoznik Easyjet, ki iz Ljubljane trikrat tedensko poleti na letališče Schoenefeld, bo svojo bazo prestavil na novo letališče. V zimskem voznem redu bomo torej iz Ljubljane povezani z novim berlinskim letališčem Brandenburg dvakrat tedensko (ponedeljek, petek).

Nekaj več o novem letališču, ki bo eden od večjih v Nemčiji: Berlin Brandenburg

Karte so v prodajo prišle ravnokar, zato so po super cenah na voljo počitniški termini (1.november, novo leto ali zimske počitnice 2021). Z optimizmom gledamo naprej, da se situacija z virusom do takrat že umiri. Seveda pa vam v primeru negotovosti glede nakupa predlagamo, da raje še počakate kak mesec in potem opravite nakup kart, ko se bodo zadeve začele umirjati – tudi če bodo karte za vaše željene termine že nekoliko dražje – zdravje naj bo na prvem mestu.

Kdaj: leti na novo letališče Berlin Brandenburg od 26.10. naprej, pred tem se leti na letališče Schoenefeld (SXF)

Prevoznik: Easyjet

Prtljaga: vključena ročna prtljaga

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Primeri letalskih kart:

Ljubljana – Berlin Brandenburg 59€ (1.november)

Ljubljana – Berlin Brandenburg 57€ (novoletni termin)

Najugodnejše nastanitve:  Booking.com

Najem avtomobila: Billiger-Mietwagen

Vse potrebne informacije o Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (najugodnejše parkiranje, dostop, obratovalni časi,…) najdete TUKAJ.

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo. Najnižje cene so največkrat še vedno dostopne na druge datume, razen če se akcija izteče.

2 komentarja

 1. Matej Kovacic

  Zivjo!

  Sem Matej in sprasujem, ce ta ponudba Ljubljana – Berlin obstaja tudi v obratni smeri Belin – Ljubljana in povratna Ljubljana – Berlin?

  Najlepsa hvala in lep pozdrav!
  Matej

  Odgovori
  • Bert

   Lep pozdrav,

   obstaja! Predlagam, da odprete kar stran prevoznika in tam poiščete sebi primerne lete.

   LP,
   Bert

   Odgovori

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.