Rate this post

Easyjet je napovedal ukinitev svoje baze na londonskem letališču Stansted! Stansted je letališče, kamor je prevoznik iz Ljubljane opravil največ tedenskih letov – v najbolj priljubljenih mesecih je opravil do deset tedenskih letov, v zimskih mesecih pa je vseeno opravljal vsaj sedem letov tedensko (po en dnevni let).

Z ukinitvijo baze na letališču Stansted Letališče Jožeta Pučnika Ljubljana torej izgublja eno bolj priljubljenih linij. V letu 2019 je bilo samo na liniji Ljubljana – London Stansted na voljo več kot 130 tisoč sedežev.

Sicer pa prevoznik Easyjet še vedno ponuja lete na londonsko letališče Gatwick (do 6x tedensko, pred tem večinoma 4x tedensko), s poletnim voznim redom 2021 pa je načrtoval tudi nove lete na letališče Luton (pred pandemijo so bili leti načrtovani že za poletje 2020). Je pa pričakovano lete na Luton zdaj prestavil na začetek zimskega voznega reda. Leti na London Luton so tako zdaj na voljo od konca oktobra naprej, 2-4x tedensko.

Glede na število ukinjenih letov je sicer z okrevanjem letalskega prometa (ko se pandemija umiri) pričakovano, da se bo število letov na letališči Gatwick in Luton glede na povpraševanje kaj hitro spet povečalo.

Za točno število letov po mesecih/tednih (število tedenskih letov je trenutno precej različno od tedna do tedna) obiščite spletno stran prevoznika EASYJET.

V zimskem voznem redu je v prodaji ostala samo še peščica letov na letališče Stansted iz Ljubljane:

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.