Rate this post

Morda kar malo presenetljivo v teh časih Slovenija počasi dobiva novo letalsko družbo. Imenovala se bo SouthEast Airlines, sedež podjetja pa ima (morda tudi presenetljivo) v Trbovljah.

Eden izmed ustanoviteljev Blaž Berdnik (pilot letala A320, inštruktor in strokovnjak letalskega poslovanja) je novico potrdil za portal Sierra5. Priprave na ustanovitev so se začele že v letu 2019, z letošnjim letom pa so se začeli tudi uradni pogovori z Agencijo za civilno letalstvo Republike Slovenije.

Obratovanje letalske družbe SouthEast Airlines bo sprva osredotočeno na čarterske prevoze in ACMI najeme letal. Predviden začetek operacij načrtujejo že letošnje poletje, saj nameravajo prvi komercialni let z lastnim certifikatom letalskega prevoznika opraviti že v začetku junija. Kot pravi Blaž Berdnik bo letošnje leto v letalski industriji še precej nestabilno, kar bo za letalske družbe z dobrim poslovnim načrtom pomenilo leto priložnosti. Za poletje 2021 naj bi že imeli podpisan program čarterskih poletov.

SouthEast Airlines bo za prevoze najel letalo Airbus A320 s 180 sedeži (celoten ekonomski razred), predvidoma že letos pa naj bi v floto dodali še eno enako letalo. Na posamezno letalo predvidevajo 3-4 celotne posadke (6-7 članov v eni posadki), pri prevozniku pa so že pričeli z izborom in šolanjem posadk.

Z imenom SouthEast Airlines se prevoznik želi predstaviti kot prevoznik jugovzhodne Evrope, primarno naj bi delovali v Sloveniji, na Hrvaškem in Kosovem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Grčiji in Turčiji. Dolgoročneje pri prevozniku načrtujejo vpeljati tudi redne linije iz Ljubljane, v kolikor bo za to izražen interes s strani države in gospodarstva ter pripravljenost vseh vključenih.

Vsekakor smo veseli, da se letalstvo v Sloveniji kljub propadu Adrie Airways razvija naprej in verjamemo, da ob dobrem poslovnem načrtu in poslovanju po najnovejših smernicah nova slovenska letalska družba lahko zaživi!

Celoten prispevek in intervju z g. Berdnik-om si lahko preberete na letalskem portalu >>>Sierra5<<<.

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.