5/5 - (2 votes)

22.2.2021: Prevoznik British Airways se s poletno sezono 2021 vrača na ljubljansko letališče s povečanim številom letov! Predvidoma naj bi opravljal po 5 poletov tedensko (ponedeljek, sreda, petek, sobota in nedelja) z letali Airbus A320. V letu 2019 (ko se je prevoznik vrnil na ljubljansko letališče) je British opravljal lete samo pol julija in avgusta (več podrobnosti o teh letih nižje na strani), letos pa bo priznani britanski prevoznik lete izvajal vse od 23.maja do 25.septembra. Podoben vozni red je bil predviden že za leto 2020 (ko so bili leti potem odpovedani), v letošnjem letu pa je dodan še peti tedenski let. Upajmo, da se razmere do pričetka obratovanja letov umirijo in bo prevoznik lahko uspešno zagnal linijo na London Heathrow.  Do sprememb v voznem redu vsekakor še lahko pride v primeru poslabšanja razmer. Karte so že v prodaji, povratne vozovnice pa lahko kupite že od 96€ naprej!

Kdaj: več terminov od konca maja do konca septembra (najcenejši termini na voljo predvsem septembra)

Prevoznik: British Airways

Prtljaga: vključena ročna prtljaga po pravilih prevoznika

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Primeri:

Ljubljana – London Heathrow 101€ (junij)

Ljubljana – London Heathrow 98€ (julij)

Ljubljana – London Heathrow 96€ (september)

Čezoceanske povezave (naprej v ZDA) so zaradi večernega odhoda iz LJ dokaj neugodne (daljši nočni postanki v smeri proti ZDA).

Najugodnejše nastanitve: Booking.com

Najem avtomobila: Billiger-Mietwagen

Vse potrebne informacije o Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (najugodnejše parkiranje, dostop, obratovalni časi,…) najdete TUKAJ.

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo. Najnižje cene so največkrat še vedno dostopne na druge datume.

Več informacij o poletnih letih 2019 (leti 2020 pa so bili odpovedani):

4.12.2018: Prevoznik British Airways bo v top poletni sezoni opravljal lete med Londonom (letališče Heathrow) in Ljubljano! Po prvih načrtih naj bi lete prevoznik sicer opravljal samo od 15. julija do 2. septembra 2019.

V London bomo lahko poleteli dvakrat tedensko, ob petkih in ponedeljkih. Lete bo prevoznik opravljal z letalom Airbus A319 in bo direktno konkuriral Easyjetu in Wizzair-ju, ki bosta v poletni sezoni opravila do 17 tedenskih letov na letališča Luton, Stansted in Gatwick.

Karte so že v prodaji po ceni od 185€ naprej, v ceno je všteta samo ročna prtljaga. Cena je seveda višja zaradi letov v top poletni sezoni.

Primer letalske karte:

Ljubljana – London Heathrow 169€

Časovnica letov:

Odhod iz Ljubljane: 21.20
Prihod v London: 22.35
Odhod iz Londona: 17.20
Prihod v Ljubljano: 20.35
Zakaj je prevoznik zelo dobrodošel na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana?
Prevoznik ponuja odlične povezave naprej po svetu (predvsem v Severno Ameriko), ki jih bomo lahko zdaj koristili tudi mi. Zaenkrat povezani leti še niso na voljo (oziroma jih še nismo našli). Morda lahko ob dobri zasedenosti letal pričakujemo tudi podaljšanje letov v jesensko in zimsko sezono, kar bi bilo seveda super za slovenske potnike.

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.