5/5 - (3 votes)

Edit 2.4.: povezava z enim prestopom v Frankfurtu je prava, vseeno pa za obisk Trsta priporočamo bolj ekonomično varianto z avtomobilom ali javnim prevozom ?

Trst je mesto v severovzhodni Italiji ob Tržaškem zalivu, blizu slovenske meje ter sedež in obenem največje mesto italijanske avtonomne dežele Furlanija-Julijska krajina. Italija od 1. aprila naprej sprošča omejitve, tako da je sedaj zares pravi čas za obisk tega lepega mesta. Skok na kavo, vikend ob obali z ogledom gradu oz. dvorca Miramar (na naslovni sliki) ali pa let naprej v širni svet. Izbira je vaša. Poglejmo si primer povratne povezave ter ene nočitve z možnostjo brezplačne odpovedi. Za povratno povezavo z le enim hitrim prestopom v vsako smer (Lufthansa) bi odšteli le 218€, nočitev s tremi zvezdicami z vključenim zajtrkom (ob odhodu dveh oseb) pa bi nas prišla 34€ na osebo. Skupna cena: 252€!

Z današnjim dnem je odpravljen pogoj, ki zahteva dokaz o prebolelosti ali cepljenju v hotelih, javnem prevozu in trgovinah. Pred potovanjem se o vstopnih pogojih in drugih omejitvah pozanimajte še pri pristojnih institucijah, več TUKAJ. Celotni pogoji so objavljeni TUKAJ

Kdaj: različni termini

Prevoznik: Lufthansa …

Prtljaga: vključena ročna prtljaga

Trajanje akcije: do razprodaje prostih mest

Primera letalskih kart*:

Ljubljana – Trst (7.5.2022 –  8.5.2022) – 218€

Ljubljana – Trst (19.5.2022 –  24.5.2022) – 261€

*Cene na zgornjih povezavah se lahko ob razprodaji najugodnejših sedežev dvignejo. Najnižje cene so največkrat še vedno dostopne na druge datume.

Primer nastanitve s tremi zvezdicami z vključenim zajtrkom ter možnostjo brezplačne odpovedi (7.5.2022 – 8.5.2022)**:

La Maison de Lulu*** – 34€ (68€ za dve osebi)

**cena namestitve se lahko ob zasedenosti sob ali spremembi cen ponudnikov namestitev dvigne.

Ostale proste nastanitve najdete TUKAJ (kraj, št. oseb in datum lahko spreminjate v iskalniku, obkljukajte zajtrk, če želite imeti vključen jutranji obrok).

OPOZORILO! Omenjena ponudba ne velja za agencijsko ponudbo temveč za samostojen nakup storitev na spletnih agencijah. Če želite pridobiti agencijsko ponudbo (z dodanim stroškom za storitev), lahko povpraševanje oddate TUKAJ.

Priporočilo vsem tistim, ki boste v tem obdobju kupovali letalske karte: zaradi negotovih razmer v prihodnjih tednih in mesecih svetujemo previdnost pri nakupih turističnih storitev. Ob nakupu kart si dobro preberite vse pogoje letalskih družb, katere vam bodo v primeru odpovedi leta najverjetneje ponudile vrednotnico ali pa že v štartu možnost spremembe leta. Če je le možnost si za odhod izberite bližnje letališče, letalsko karto pa kupite direktno preko spletne strani prevoznika.

Najugodnejše nastanitve:  Booking.com

Najem avtomobila: Billiger-Mietwagen

Vse potrebne informacije o Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana (najugodnejše parkiranje, dostop, obratovalni časi,…) najdete TUKAJ.

O avtorju

Iz kategorije

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.