Rate this post
Okrožno sodišče v Kranju je s sklepom opr. št. St 2704/2019 z dne 2.10.2019 začelo stečajni postopek nad dolžnikom: ADRIA AIRWAYS, Slovenski letalski prevoznik, d.o.o.

Več o vaših možnostih tukaj: Adria Airways – kaj sedaj

Adria Airways, ki se v zadnjem času spopada s hudimi finančnimi težavami, je z zimskim voznim redom prenehala opravljati lete na tri destinacije: Kijev, Bukarešta in Varšava. Lete v Kijev je vzpostavila leto nazaj in je opravljala tri tedenske polete, prav tolikokrat naj bi v zimskem voznem redu poletela v Varšavo, kamor pa je polete izvajala od leta 2014. Leti v Bukarešto so bili vzpostavljeni z letošnjim poletnim voznim redom (poleg šest drugih destinacij). Od sedmih novih destinacij v poletnem voznem redu Adria Airways zdaj opravlja le še lete v Dusseldorf in Sofijo.

Zaenkrat ni znano ali se bo katera od treh preklicanih destinacij na vozni red vrnila s poletjem. Kijev in Bukarešta sta zdaj še vedno dosegljiva s povezanimi leti (najugodneje v Kijev običajno z LOT ali Air France, v Bukarešto pa običajno z Air Serbio). V Varšavo iz Ljubljane na našo srečo še vedno 7-krat tedensko leti LOT, ki ponuja tudi odlične povezave naprej po Poljski, Evropi ali dlje (npr. v ZDA ali v Azijo).

Povzeto po Adria Airways suspends three routes

Komentiraj

Vaš email ne bo viden.